Tror Aristoteles at sjelen er udødelig?
Tror Aristoteles at sjelen er udødelig?

Video: Tror Aristoteles at sjelen er udødelig?

Video: Tror Aristoteles at sjelen er udødelig?
Video: Hvem var Aristoteles? 2024, Kan
Anonim

Han mente at når kropper dør, blir sjelen kontinuerlig gjenfødt (metempsykose) i påfølgende kropper. Imidlertid trodde Aristoteles at bare én del av sjelen var udødelig, nemlig de intellekt ( logoer).

Med tanke på dette, hva er Aristoteles sin teori om sjelen?

EN sjel , Aristoteles sier, er «aktualiteten til en kropp som har liv», der liv betyr evnen til selvopphold, vekst og reproduksjon. Hvis man ser på en levende substans som en sammensetning av materie og form, så sjel er formen av en naturlig-eller, som Aristoteles sier noen ganger, organisk-kropp.

For det andre, hva er Platons argumenter for sjelens udødelighet? Sokrates tilbyr fire argumenter for sjelens udødelighet: The Cyclical Argument, or Opposites Argument forklarer at Former er evige og uforanderlige, og ettersom sjelen alltid bringer liv, så må den ikke dø, og er nødvendigvis "uforgjengelig".

Deretter kan man også spørre hvilke religioner som tror på sjelens udødelighet?

Mens de fleste greske filosofer mente at udødelighet bare innebærer sjelens overlevelse, er de tre store monoteistiske religionene ( Jødedommen , Kristendommen og islam ) vurdere at udødelighet oppnås gjennom oppstandelsen av kroppen på tidspunktet for den endelige dommen.

Hva er sjelen i filosofi?

Sjel , i religion og filosofi , det immaterielle aspektet eller essensen av et menneske, det som gir individualitet og menneskelighet, ofte ansett for å være synonymt med sinnet eller selvet.

Anbefalt: