Er en gylden løve tamarin en prosimian?
Er en gylden løve tamarin en prosimian?

Video: Er en gylden løve tamarin en prosimian?

Video: Er en gylden løve tamarin en prosimian?
Video: Prosimian v Anthropoid 2024, Kan
Anonim

De gylden løve tamarin (Leontopithecus rosalia, portugisisk: mico-leão-dourado [ˈmiku leˈ?~w~ dowˈ?adu], [liˈ?~w~ doˈ?adu]), også kjent som gylden marmoset, er en liten New World-ape av familien Callitrichidae.

Gylden løve tamarin
Phylum: Chordata
Klasse: Pattedyr
Rekkefølge: Primater
Underrekkefølge: Haplorhini

I denne forbindelse, hvilken type forbruker er en gylden løve tamarin?

De Golden Lion Tamarin er en del av en næringskjede for tropisk regnskog. Først den primære forbruker , planteetende insekter, kom og spis på planten. Deretter kommer det sekundære forbruker , den Golden Lion Tamarin , spiser insektet og bærene. Til slutt toppen forbruker , kommer hauken og spiser den Tamarin.

Også, hvilken størrelse er en gylden løve tamarin? Hunn: 25 cm Hann: 24 cm

Dessuten, er en gyllen løve tamarin et rovdyr?

Gylden løve tamarin er dagdyr (aktivt på dagtid). Gylden løve tamarin sover i hullene i trærne om natten. Gylden løve tamarin er et altetende dyr (dyr som spiser planter og andre dyr). Den spiser frukt, blomster, nektar, egg, insekter, amfibier, krypdyr og fugler.

Hvilke to tilpasninger har den gylne løve-tamarin?

Tilpasninger. For å oppnå en slik variert kosthold , har den gylne løve tamarin en unik tilpasning som skiller den fra andre primater: lange fingre og hender med klør . De lange fingrene lar dem søke i bittesmå sprekker, på jakt etter velsmakende snacks. Deres klør hjelpe dem med å grave etter mat og fange små byttedyr.

Anbefalt: