Er en kjegle et polyeder, forklar hvordan du vet det?
Er en kjegle et polyeder, forklar hvordan du vet det?

Video: Er en kjegle et polyeder, forklar hvordan du vet det?

Video: Er en kjegle et polyeder, forklar hvordan du vet det?
Video: Volum prisme og sylinder 2024, Kan
Anonim

Sylindre, kjegler , og sfærer er det ikke polyeder , fordi de har buede, ikke flate, overflater. EN sylinder har to parallelle, kongruente baser som er sirkler. A Kjegle har en sirkulær base og et toppunkt som ikke er på de utgangspunkt. En kule er en romfigur som har alle punktene i lik avstand fra de midtpunkt.

Dessuten, er en kjegle et polyeder?

Ansiktene til polygonen er kjent som "polygoner" fordi de inneholder rette sider. Det er kjent at polyeder er avgrenset av de "rette linjene" og på grunn av de "buede overflatene" til en Kjegle . Det faste stoffet som inneholder en baselignende sirkel og en buet overflate med enkelt toppunkt kalles Kjegle.

Deretter er spørsmålet, hva er et polyeder? I geometri, a polyeder er ganske enkelt et tredimensjonalt solid som består av en samling polygoner, vanligvis sammenføyd i kantene. Ordet stammer fra det greske poly(mange) pluss det indoeuropeiske hedron (sete). Flertall av polyeder er " polyedre "(eller noen ganger" polyeder ").

Vet også, hvordan vet du om noe er et polyeder?

Identifiser kjennetegn De har ikke buede ansikter. Ordet "ansikter" refererer til sidene av stoffet. Så hvis alle sidene av solidare flate, så er det en polyeder . Men hvis det solide har noen buede sider i det hele tatt, så er det ikke en polyeder.

Hvorfor er ikke kjegle et polyeder?

Dermed er en sylinder ikke et polyeder av flere grunner: dens sideoverflate er ikke flyet, dets baser er ikke polygoner, endelig har den Nei toppunkt! Nei ansikter, Nei kanter, Nei hjørner, det kunne ikke vært verre!

Anbefalt: