Hva snakker Esras bok om?
Hva snakker Esras bok om?

Video: Hva snakker Esras bok om?

Video: Hva snakker Esras bok om?
Video: TAO: Veien Til Oppstigning. Bok 15. De kommende realiteter FRA TAO. 2024, April
Anonim

Fortellingen følger et gjentatt mønster der Israels Gud "opprører" kongen av Persia for å gi en jødisk leder (Serubabel, Ezra , Nehemia) for å påta seg et oppdrag; lederen fullfører sitt oppdrag i møte med motstand; og suksess er preget av en flott forsamling.

På samme måte kan man spørre seg, hva handler historien om Esra i Bibelen om?

Ezra bodde i Babylon da kongen i det syvende året til Artaxerxes I, konge av Persia (ca. 457 fvt), sendte ham til Jerusalem for å undervise Guds lover til alle som ikke kjente dem. Ezra ledet en stor gruppe eksil tilbake til Jerusalem, hvor han oppdaget at jødiske menn hadde giftet seg med ikke-jødiske kvinner.

I tillegg, hva er hovedtemaet i Esras bok? Utholdenhet. Ezra og Nehemja er ingenting om ikke nådeløse. Ingen gjør det enkelt for dem å gjenoppbygge templet eller innføre regler for samfunnet. Samaritanene og andre fortsetter å slå inn og stenge

Folk spør også, hva lærer Esras bok oss?

Men templet sto endelig ferdig i 515 f. Kr. Den andre delen av (7-10) begynner med Ezra ankommer Jerusalem til lære bort Guds lover til folket i Juda. Så Ezra ba og bekjente Israels synder, og folket ble enige om å begynne å adlyde Guds lover. De bok av Nehemia rapporterer andre ting som Det gjorde Ezra.

Hva snakker Nehemias bok om?

Stort sett fortalt i form av et førstepersons memoar, gjelder det gjenoppbyggingen av Jerusalems murer av Nehemja , en jøde som er en høy embetsmann ved det persiske hoffet, og innvielsen av byen og dens folk til Guds lover (Torah).

Anbefalt: