Hva er forskjellen mellom morsmelk og morsmelkerstatning?
Hva er forskjellen mellom morsmelk og morsmelkerstatning?

Video: Hva er forskjellen mellom morsmelk og morsmelkerstatning?

Video: Hva er forskjellen mellom morsmelk og morsmelkerstatning?
Video: Breastmilk and the difference between Colostrum, Foremilk & Hindmilk - How Breastfeeding Works 2024, Kan
Anonim

Formel inneholder ikke de samme antistoffene som finnes i morsmelk . Det er tilsatt stoffer formel for å beskytte babyer mot sykdom, men disse absorberes ikke like lett av babyen som morsmelk og tilbyr ikke samme type beskyttelse.

Dessuten, er formel like bra som morsmelk?

Formel fordøyes ikke så raskt som morsmelk , så formel -matede babyer trenger ikke å spise så ofte, spesielt ikke de første månedene. Du trenger ikke bekymre deg for hva du spiser. Mammaer som ammer må kanskje unngå visse matvarer som babyen hennes ikke tåler.

Man kan også spørre, hva er i morsmelk vs formel? Bovin melk er grunnlaget for de fleste spedbarn formel . Imidlertid inneholder melk fra storfe høyere nivåer av fett, mineraler og protein sammenlignet med mennesker morsmelk . Derfor må kumelk skummes og fortynnes for å ligne mer på mennesker morsmelk komposisjon [34, 35].

er ammet babyer sunnere enn morsmelkerstatning?

Her er noen av de mange fordeler av amming : Bekjempe infeksjoner og andre tilstander. Ammet babyer har færre infeksjoner og sykehusinnleggelser enn formel - matet spedbarn. Under amming , antistoffer og andre bakteriebekjempende faktorer går fra en mor til henne baby og styrke immunforsvaret.

Hva er ulempene med amming?

Spedbarn som ammes vil ta mange avføringer, noe som gir mer arbeid for mødrene. Smertefull overutvidelse av brystet, sårhet i brystvorten mastitt og brystabscess er noen vanlige ulemper med amming.

Anbefalt: