Hvor mange Hmong døde i den hemmelige krigen?
Hvor mange Hmong døde i den hemmelige krigen?

Video: Hvor mange Hmong døde i den hemmelige krigen?

Video: Hvor mange Hmong døde i den hemmelige krigen?
Video: ГРУЗ 200 ОТКУДА ВЗЯЛСЯ ЭТОТ ТЕРМИН? 300, 400, 500 ЧТО ОНИ ОБОЗНАЧАЮТ 2024, Kan
Anonim

Så mange som 20 000 Hmong-soldater døde under Vietnamkrigen. Hmong sivile, som utgjorde ca 300, 000 før krigen, omkom i titusenvis.

I denne forbindelse, hva er den hemmelige Hmong-krigen?

Den CIA-organiserte gruppen av Hmong stammemenn som kjemper i Vietnam Krig er kjent som " Hemmelig Army", og deres deltakelse ble kalt Hemmelig krig , hvor i Hemmelig krig er ment å betegne den laotiske sivilen Krig (1960–1975) og den laotiske fronten av Vietnam Krig.

Dessuten, hvorfor rekrutterte USA Hmong til krigen? I slutten av 1960-tallet, da Vietnam Krig spredt til Laos, den USA rekrutterte Hmong å kjempe mot kommunismen. Ønsker å holde på landet sitt og den uavhengigheten de hadde opprettholdt i tusenvis av år, den Hmong så på kommunismen som en trussel mot deres autonomi.

Så, hvordan levde Hmong-folket etter Vietnamkrigen?

CIA trente deretter Hmong soldater til å kjempe for dem i krig som deres viktigste bakketropper mot nord vietnamesisk . De Hmong livet etter de krig gjorde ikke gå veldig bra for Hmong folk som oppholdt seg i Laos da de fortsatt blir drept i dag.

Hvorfor forlot Hmong Laos?

Det endrede politiske klimaet i USA (USA) resulterte i at soldatene trakk seg tilbake i 1975, forlater de Hmong å møte forfølgelse eller død fra den kommunistiske Pathet Lao . Mens folk flyktet fra krigen og bosatte seg på nytt i nye landsbyer eller søkte i jungelen, ble de var ute av stand til å dyrke avlinger for å overleve.

Anbefalt: