Hvilke ideer deler sikhismen med andre religioner i India?
Hvilke ideer deler sikhismen med andre religioner i India?

Video: Hvilke ideer deler sikhismen med andre religioner i India?

Video: Hvilke ideer deler sikhismen med andre religioner i India?
Video: Sikhismen 2024, Kan
Anonim

Sikher tror at mennesker bruker tiden sin i en syklus av fødsel, liv og gjenfødelse. De dele denne troen med tilhengere av andre indiske religiøse tradisjoner som hinduisme, buddhisme og jainisme. Kvaliteten på hvert enkelt liv avhenger av Karmaloven.

På samme måte, hvordan er sikhismen sammenlignet med andre religioner fra India?

Tro: Sikhismen er en monoteistisk Religion , og det grunnleggende Sikh tro er representert i uttrykket Ik Onkar som betyr "Én Gud." i motsetning til hinduismen som har millioner av guder og gudinner. Sikhismen er åpen for alle gjennom læren til sine 10 guruer nedfelt i Sikh Holy Book and Living Guru, Sri Guru Granth Sahib.

Går sikher og hinduer overens? Historisk sett, hinduer og Sikher har vært sosialt og kulturelt sammenvevd, og de fleste av de store Sikh tro – karma, reinkarnasjon, moksha (frelse) og en guru som en guddommelig representasjon – er lånt fra Hinduisme . hindu festivaler som Diwali, Holi, Sankrant og Rakhri deles også av Sikher.

I denne forbindelse, hvilke ideer deler sikhismen med hinduismen?

Hinduisme er en eldre religion, mens Sikhisme ble grunnlagt på 1400-tallet av Guru Nanak. Begge religionene dele mange filosofiske konsepter som Karma, Dharma, Mukti, Maya og Sa?sāra. På Mughal-rikets dager var Sikh samfunnet kom til forsvar for hinduer som ble tvangskonvertert til islam.

Hvilken religion følger sikhene?), som refererer til den "formløse", og forstått i sikh-tradisjonen som monoteistisk Guds enhet. Sikhismen er klassifisert som en indisk religion sammen med buddhismen, Hinduisme og jainisme.

Anbefalt: