Hvorfor er dagene lengre om sommeren?
Hvorfor er dagene lengre om sommeren?

Video: Hvorfor er dagene lengre om sommeren?

Video: Hvorfor er dagene lengre om sommeren?
Video: Hvordan isolere et hus med egne hender DIY 2024, Kan
Anonim

I sommer de dager er lengre , mens de om vinteren er kortere. Denne tilten er grunnen til at dager er lenger om sommeren og kortere om vinteren. Halvkulen som vipper nærmest solen har lengste , lyseste dager fordi den får mer direkte lys fra solens stråler.

Deretter kan man også spørre seg hvorfor dagene er kortere om vinteren enn sommeren?

Dager er lenger inne sommer og kortere om vinteren fordi jorden snurrer på en akse som er på skrå. Når jorden roterer rundt solen en gang i året, endres vinkelen som planeten mottar sollys med.

For det andre, er nettene lengre om sommeren? Sommer er enda varmere og vinteren er kaldere på grunn av lengden på våre dager og netter . I sommer , dagslys varer lengre og natten er kortere. Om vinteren er dagene kortere og den netter lenger . Det betyr at det er mer tid for solen til å varme oss i lang tid sommer dager.

Så, hvordan blir dagene lengre?

Jordens helning – ikke vår avstand fra solen – er det som forårsaker vinter og sommer. Etter vintersolverv, den dagene blir lengre , og nettene kortere. Det er et sesongskifte som nesten alle legger merke til. Jorden har årstider fordi vår verden vipper på sin akse i forhold til vår bane rundt solen.

Hvorfor er dagene lengre om sommeren sammenlignet med netter, forklarer og nevner også effektene?

I sommer , dager føle lengre fordi solen står opp tidligere om morgenen og går ned senere kl natt . Når jordens nordpol vippes mot solen, mottar vi på den nordlige halvkule mer sollys, og det er sommer . Når den vippes bort fra solen, er det vinter på den nordlige halvkule.

Anbefalt: