Hvordan virket den religiøse troen til de gamle israelittene?
Hvordan virket den religiøse troen til de gamle israelittene?

Video: Hvordan virket den religiøse troen til de gamle israelittene?

Video: Hvordan virket den religiøse troen til de gamle israelittene?
Video: 8 gode tips når du flytter for deg selv 2024, April
Anonim

Hvordan gikk den religiøse troen til de gamle israelittene forskjellig fra andre nærliggende folk? De israelitter trodde på mange guder, mens andre folk bare trodde på én Gud.

Dessuten, hva var israelittenes religiøse tro?

Jødedommen , utviklet monoteistisk religion blant de gamle hebreerne. Jødedommen er preget av en tro på én transcendent Gud som åpenbarte seg for Abraham, Moses og de hebraiske profetene og av et religiøst liv i samsvar med Skriften og rabbinske tradisjoner.

Spørsmålet er deretter hvilke guder israelittene tilbad? Israelittene tilbad først Jahve sammen med en rekke kanaaneiske guder og gudinner, inkludert El, Asherah og Baal.

Hva trodde da de gamle israelittene om disse budene?

De ti Bud fortalte israelitter å være lojal bare mot Gud, hvis navn var aldri å bli talt. De må aldri tilbe noen andre guder eller bilder. De tro at det bare skulle være én Gud ble grunnlaget for både kristendommen og islam.

Hvem tilbad israelittene?

De israelitt historien begynner med noen av kulturheltene til det jødiske folket, patriarkene. Toraen sporer israelitter til patriarken Jakob, barnebarnet til Abraham, som ble omdøpt Israel etter en mystisk hendelse der han kjemper hele natten med Gud eller en engel.

Anbefalt: