Innholdsfortegnelse:

Hva er definisjonen av forsterkningsplanen?
Hva er definisjonen av forsterkningsplanen?

Video: Hva er definisjonen av forsterkningsplanen?

Video: Hva er definisjonen av forsterkningsplanen?
Video: Hva er klassisk betinging innenfor psykologi? 2024, Kan
Anonim

Tidsplaner for forsterkning er de nøyaktige reglene som brukes til å presentere (eller fjerne) forsterkere (eller straffere) etter en spesifisert operant oppførsel. Disse reglene er definert når det gjelder tiden og/eller antall svar som kreves for å presentere (eller fjerne) en forsterker (eller en straffer).

Også å vite er, hva er de 4 planene for forsterkning?

Det er fire typer delvis forsterkningsplaner : fast forhold, variabelt forhold, fast intervall og variabelt intervall tidsplaner . Fast forhold tidsplaner oppstå når en respons er forsterket først etter et bestemt antall svar.

For det andre, hvorfor bruker vi tidsplaner for forsterkning? Forsterkende en atferd øker sannsynligheten for det vil oppstå igjen i fremtiden mens straffing av en atferd reduserer sannsynligheten for at den vil gjentas. I operant kondisjonering, tidsplaner for forsterkning er en viktig komponent i læringsprosessen.

Foruten dette, hva er de grunnleggende planene for forsterkning?

Det er fire grunnleggende typer intermitterende planer for forsterkning, og disse er:

  • Tidsplan med fast forhold (FR).
  • Tidsplan for fast intervall (FI).
  • Variable-Ratio (VR) tidsplan.
  • Tidsplan for variabelt intervall (VI).

Hva er tidsplanen for forsterkningsquizlet?

EN tidsplan for forsterkning der kun den første responsen som oppstår etter at en viss tid har gått, oppnås forsterkning . EN tidsplan for forsterkning som krever fullføring av et visst antall svar før innhenting forsterkning.

Anbefalt: