Sier Bibelen at jeg er min brors vokter?
Sier Bibelen at jeg er min brors vokter?

Video: Sier Bibelen at jeg er min brors vokter?

Video: Sier Bibelen at jeg er min brors vokter?
Video: За белыми грибами на 86 квартал. Первые грибы в 2021 году и неожиданная встреча с лисой. Сибирь 2024, April
Anonim

brors vokter , Er Jeg min . EN ordtak fra Bibelens historien om Kain og Abel. Etter at Kain hadde myrdet hans bror Abel, Gud spurte ham hvor hans bror var. Kain svarte: «Jeg vet ikke; er Jeg min brors vokter ?”

Følgelig, hva betyr det å si at jeg er min brors vokter?

" Min brors vokter "- det midler , bokstavelig talt, personen som 'beholder' hans bror . I de dager, og nå, refererer det til å være ansvarlig for noen, som i "I er ansvarlig for min bror ."

I tillegg, hvem sier Bibelen er min bror? For hvem som helst gjør viljen til min far i himmelen er min bror og søster og mor." I Lukasevangeliet tar Jesus ingen slag. «Hvis noen kommer til meg og gjør ikke hate sin far og mor, hans kone og barn, hans brødre og søstre - ja, til og med sitt eget liv - kan han ikke være det min disippel."

Så, hvilket bibelvers er jeg min brors vokter?

Til tross for advarsler klarer ikke Kain å mestre hans ond natur og drap hans bror Abel, hvorpå Gud spør ham: «Hvor er Abel din bror "Og Kain svarte: "Jeg vet ikke: [ Er ] JEG min brors vokter ?”

Hva er en åndelig bror?

Du har kanskje hørt noen kalt en "søster i Kristus" eller en " bror i Kristus." Disse to begrepene kan løst oversettes som "medtroende", men ordene har mening utover det. En søster eller bror i Kristus er hvem vi er som Guds avkom.

Anbefalt: