Hva er holdninger i psykologi?
Hva er holdninger i psykologi?

Video: Hva er holdninger i psykologi?

Video: Hva er holdninger i psykologi?
Video: Kognitiv dissonans - Hva skjer når vi handler mot vår holdning? 2024, Kan
Anonim

Holdninger er vurderinger folk gjør om gjenstander, ideer, hendelser eller andre mennesker. Holdninger kan være positiv eller negativ. Eksplisitt holdninger er bevisste overbevisninger som kan lede beslutninger og atferd. Implisitt holdninger er ubevisste tro som fortsatt kan påvirke beslutninger og atferd.

I forhold til dette, hva er holdning ifølge psykologi?

I psykologi , en holdning refererer til et sett av følelser, tro og atferd mot et bestemt objekt, person, ting eller hendelse. Holdninger er ofte et resultat av erfaring eller oppdragelse, og de kan ha en kraftig påvirkende atferd.

Vet også hva er holdning og oppførsel? Holdninger er positive eller negative følelser overfor noe, for eksempel arbeidsglede, mens oppførsel gjenspeiler enhver handling eller si. Ofte er handlingene våre resultatet av holdninger som vi har. Grensen mellom holdninger og oppførsel er den enkeltes intensjoner.

Herav, hva er holdningseksempler?

Struktur av Holdninger Affektiv komponent: dette involverer en persons følelser/følelser om holdning gjenstand. Til eksempel :"Jeg er redd for edderkopper". Atferdsmessig (eller konativ) komponent: måten holdning vi har innflytelse på hvordan vi handler eller oppfører oss. Til eksempel : "Jeg vil unngå edderkopper og skrike hvis jeg ser en".

Hva er de tre komponentene i en holdning?

Hver holdning har tre komponenter som er representert i det som kalles ABC-modellen av holdninger : A for affektiv, B for atferdsmessig og C for kognitiv. Det affektive komponent refererer til den emosjonelle reaksjonen man har mot en holdning gjenstand. For eksempel, "Hvis jeg føler meg redd når jeg tenker på eller ser en slange."

Anbefalt: