Hva er Peninnas ånd?
Hva er Peninnas ånd?

Video: Hva er Peninnas ånd?

Video: Hva er Peninnas ånd?
Video: 사무엘상 1~3장 | 쉬운말 성경 | 83일 2024, April
Anonim

DE ÅND AV PENINAH. Hvem er en Peninah? En Peninah er en motstander. En som gleder seg over andres ulykke og provoserer med ondskapsfulle og foraktende ord.

I forhold til dette, hva betyr Peninnah?

Peninnah er en bibelsk person, nevnt i 1 Samuel 1:2. Hun er en av de to konene til Elkanah (den andre er Hannah, som også kalles Chana). Peninnah betyr perle. Dets hebraiske rotord er kanskje kontr, betydning edelsten.

Foruten ovenfor, hva lærer historien om Hannah oss? Hannahs historie underviser oss det å be om et mirakel ved Guds hånd er ikke alltid feil. Et eksempel på et votivoffer vil være Hannah sin ønske om å ofre barnet sitt til Herren i takknemlighet for å ha oppfylt hennes ønske. 2) Avholdsløfte - et løfte gitt om å avstå fra en eller annen lovlig handling eller nytelse.

Dessuten, hva gjorde Peninna med Hanna?

Bibelsk beretning Peninnah var mindre begunstiget enn Elkanas andre kone, Hannah ; selv om hun hadde fødte ham barn mens han Hannah var barnløs, Peninnah brakte også sorg og disharmoni til husholdningen ved å håne de infertile Hannah.

Hvor er historien om Hanna og Peninna?

Fortellingen om Hannah kan finnes i 1 Samuel 1:2-2:21. Utenom de to første kapitlene i 1. Samuelsbok er hun aldri nevnt i Bibelen. Elkana hadde to koner; navnet på den ene var Hannah , og navnet på den andre Peninnah : og Peninnah hadde barn, men Hannah hadde ingen barn.

Anbefalt: