Hva holder Buddha i hånden?
Hva holder Buddha i hånden?

Video: Hva holder Buddha i hånden?

Video: Hva holder Buddha i hånden?
Video: Buddha on Self Control | A Buddhist Story | Buddha Story | Buddha's Teachings 2024, April
Anonim

Buddha holder de Ikke sant hånd plassert på skuldernivå med de tips av de tommel og pekefinger berører og danner en sirkel. De Undervisning Buddha representerer de livet til Buddha etter hans opplysning da han ga hans første preken.

På denne måten, hvorfor holder Buddha hånden opp?

Vanlige mudraer eller representasjoner av Buddha er hender brettet i runde som betyr meditasjon, en håndflaten holdt opp å vende utover betyr de handling av undervisning eller forsikring eller en åpen håndflate pekt nedover, betyr raushet.

På samme måte, hva betyr alle Buddhaene? Undervisningen grunnlagt av Buddha er kjent, på engelsk, som buddhisme. EN Buddha er en som har oppnådd Bodhi; og av Bodhi menes visdom, en ideell tilstand av intellektuell og etisk perfeksjon som kan oppnås av mennesker gjennom rent menneskelig midler . Begrepet Buddha bokstavelig midler en opplyst, en erkjenner.

Så, hva symboliserer en Buddhas høyre hånd holdt opp med håndflaten ut?

Dette er den meditasjon mudra, som symboliserer visdom. De Buddha brukte denne gesten under sin siste meditasjon under Bodhi-treet da han oppnådde opplysning. Abhaya-gesten viser Buddha med dens høyre hånd hevet, den håndflaten vendt utover og fingrene oppover, mens den venstre armen er ved siden av kroppen.

Hva betyr det å ha en Buddha-statue?

Det antas av tibetanerne at Buddha var ansvarlig for å levere kunnskapen om medisin til menneskene i verden, og faktisk betyr høyre hånd som vender utover "å gi en velsignelse" ( betydning , gir en velsignelse) til menneskeheten. Dette er en vanlig håndbevegelse blant begge buddhist og hindu statuer.

Anbefalt: