Hva er verdien av autentiske vurderinger for å vurdere elevenes læring?
Hva er verdien av autentiske vurderinger for å vurdere elevenes læring?

Video: Hva er verdien av autentiske vurderinger for å vurdere elevenes læring?

Video: Hva er verdien av autentiske vurderinger for å vurdere elevenes læring?
Video: Videoforelesning om vurdering for læring 2024, Kan
Anonim

Autentisk vurdering hjelper studenter ser på seg selv som aktive deltakere, som jobber med en oppgave av relevans, snarere enn passive mottakere av obskure fakta. Det hjelper lærere ved å oppmuntre dem til å reflektere over relevansen av det de underviser og gir resultater som er nyttige for å forbedre undervisningen.

I forhold til dette, hva er autentisk vurdering i utdanning?

Autentisk vurdering refererer til evaluering oppgaver som ligner lesing og skriving i den virkelige verden og på skolen (Hiebert, Valencia & Afflerbach, 1994; Wiggins, 1993). Målet er å vurdere mange forskjellige typer leseferdigheter i kontekster som ligner på faktiske situasjoner der disse evnene brukes.

hva er autentisk vurdering PDF? Definisjon. Autentisk vurdering er en form for evaluering der elevene blir bedt om å opptre i den virkelige verden. oppgaver for å demonstrere meningsfull anvendelse av essensiell kunnskap og ferdigheter (Mueller, 2014). I. andre ord, autentisk vurderinger ligner på de oppgavene man møter i det virkelige liv.

Også spurt, hva måler autentiske vurderinger?

Autentisk vurdering er den mål av "intellektuelle prestasjoner som er verdig, betydningsfull og meningsfull, "i motsetning til standardiserte flervalgstester. Autentisk vurdering kan være utviklet av læreren, eller i samarbeid med eleven ved å engasjere elevstemmen.

Hva er viktigheten av autentisk vurdering?

Autentisk vurdering Fører til forbedret undervisning og læring Et trekk mot mer autentisk oppgaver og resultater forbedrer undervisning og læring. Autentisk vurdering hjelper elevene å se seg selv som aktive deltakere, som jobber med en oppgave av relevans, snarere enn passive mottakere av obskure fakta.

Anbefalt: