Hva er Eliminativ materialisme og hvordan argumenterer Churchland for det?
Hva er Eliminativ materialisme og hvordan argumenterer Churchland for det?

Video: Hva er Eliminativ materialisme og hvordan argumenterer Churchland for det?

Video: Hva er Eliminativ materialisme og hvordan argumenterer Churchland for det?
Video: Patricia Churchland, What is eliminative materialism? 2024, Kan
Anonim

Eliminativister som Paul og Patricia Churchland hevder at folkepsykologi er en fullt utviklet, men ikke-formalisert teori om menneskelig atferd. Den brukes til å forklare og gi spådommer om menneskelige mentale tilstander og atferd.

Tilsvarende, hva er Eliminativ materialisme ifølge Paul Churchland?

Eliminativ materialisme . Eliminativ materialisme (eller eliminativisme) er den radikale påstanden om at vår vanlige, sunne fornuftsforståelse av sinnet er dypt feil, og at noen eller alle mentale tilstander som er angitt av sunn fornuft, faktisk ikke eksisterer og ikke har noen rolle å spille i en moden vitenskap. av sinnet.

På samme måte, er Patricia Churchland en materialist? Hun er assosiert med en tankeskole kalt eliminativ materialisme , som argumenterer for at sunn fornuft, umiddelbart intuitive eller "folkepsykologiske" konsepter som tanke, fri vilje og bevissthet sannsynligvis må revideres på en fysisk reduksjonistisk måte ettersom nevrovitenskapsmenn oppdager mer om

Så, hva er filosofien til Paul Churchland?

Leksjonssammendrag Uenig i dette er Paul Churchland , en moderne dag filosof som studerer hjernen. I stedet for dualisme, Churchland gjelder materialisme, troen på at ingenting annet enn materie eksisterer. Når man diskuterer sinnet, betyr dette at den fysiske hjernen, og ikke sinnet, eksisterer.

Hva med Churchlands posisjon gjør den Eliminerende Hvordan skal hans posisjon skilles fra identitetsteorien?

Rorty foreslår at det er to former for identitetsteori det kan være fornem . Rorty sin posisjon er nå kjent som Eliminerende Materialisme. Eliminativister mener at sunn fornuft mentale termer er falske og derfor bør erstattes (forsvinningsform).

Anbefalt: