Hva er Shekinah i jødedommen?
Hva er Shekinah i jødedommen?

Video: Hva er Shekinah i jødedommen?

Video: Hva er Shekinah i jødedommen?
Video: Jødedommens historie 2024, April
Anonim

I Jødedommen . I klassisk jødisk tenkte, den shekhinah refererer til en bolig eller bosetting i en spesiell forstand, en bolig eller bosetting av guddommelig tilstedeværelse, med den virkning at mens den er i nærheten av shekhinah , er forbindelsen til Gud lettere merkbar.

På samme måte spør folk, hvorfor er Shekinah viktig i jødedommen?

Shekinah betyr 'Guds guddommelige nærvær'. Det er en nøkkel tro på Jødedommen at Gud ledet jøder ut av Egypt. Tabernaklet holdt Guds nærvær med jøder mens de reiste, og opprettholdt forbindelsen med ham. Denne forbindelsen har fortsatt gjennom tilbedelse i dag i synagogen.

Også, hvordan forbinder jøder med Shekinah? Hvordan jøder erfaring Shekhinah i dag. jøder tror de kan koble med Gud ved å studere jødisk skrift. De kan gjøre dette i en yeshiva eller hjemme. Kobler til med Gud gjennom å tilbe sammen begynte med opprettelsen av tabernaklet.

Dessuten, hva betyr Shekinah i jødedommen?

Shekhina, også stavet Shekhinah , Shechina eller Schechina, (hebraisk: «Bolig» eller «nærvær»), i jødisk teologi, Guds nærvær i verden. I Targums det er brukt som en erstatning for «Gud» i passasjer der antropomorfismen til det opprinnelige hebraiske ordet så ut til å villede.

Er Shekinah en gudinne?

De Shekinah er manifestasjonen av visdommen Gudinne av kabbalaen, Det gamle testamente og Merkavah-mystikken. Hun omfatter skaperverkets primordiale lys, slangens visdom og duens inspirasjon. Hun er liljens skjønnhet og legemliggjørelsen av Livets tre.

Anbefalt: