Hvordan beskriver du forholdet mellom Faderen Sønnen og Den Hellige Ånd?
Hvordan beskriver du forholdet mellom Faderen Sønnen og Den Hellige Ånd?

Video: Hvordan beskriver du forholdet mellom Faderen Sønnen og Den Hellige Ånd?

Video: Hvordan beskriver du forholdet mellom Faderen Sønnen og Den Hellige Ånd?
Video: Bli eller gå? Hvordan vet du om du har prøvd nok? 2024, April
Anonim

Som det fremgår av den athanasiske trosbekjennelsen, Far er uskapt, den Sønn er uskapt, og hellige Ånd er uskapt, og alle tre er evige uten begynnelse. "De Far og Sønn og Den Hellige Ånd "er ikke navn for forskjellige deler av Gud, men ett navn for Gud fordi tre personer eksisterer i Gud som en enhet.

Med tanke på dette, hva er forholdet mellom far og sønn?

De far - sønn forhold kan være komplisert. Fedre og sønner med vidt forskjellige interesser kan det være vanskelig å forholde seg til hverandre. Noen ganger pappaer og sønner føler konkurranse mot hverandre.

På samme måte, hva sier Bibelen om far og sønn-forhold? Salme 103:13: «Herren er som en far mot hans barn, øm og barmhjertig mot dem som frykter ham." Ordspråkene 3:11-12: "Min sønn , gjøre ikke forakt Herrens tukt, og gjøre ikke mislike hans irettesettelse, fordi Herren tukter dem han elsker, som en far de sønn han trives med."

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom Faderen og Den Hellige Ånd?

De hellige Ånd er forholdet mellom Faderen og Sønnen som er så fullkommen og nøyaktig unnfanget at den også er en person. De hellige Ånd er forholdet mellom Faderen og Sønnen som er så fullkommen og nøyaktig unnfanget at den også er en person.

Hva betyr den hellige treenighet?

Alternativ tittel: hellig treenighet . Treenighet , i kristen lære, enheten til Far, Sønn og Hellig Ånden som tre personer i en Guddom. Læren om Treenighet regnes for å være en av de sentrale kristne bekreftelsene om Gud.

Anbefalt: