Hvilken makt hadde den bysantinske keiseren over patriarken av Konstantinopel?
Hvilken makt hadde den bysantinske keiseren over patriarken av Konstantinopel?

Video: Hvilken makt hadde den bysantinske keiseren over patriarken av Konstantinopel?

Video: Hvilken makt hadde den bysantinske keiseren over patriarken av Konstantinopel?
Video: Battle of Keresztes, 1596 AD (Part 1/3) ⚔️ Ottoman Superpower clashes with Europe 2024, Kan
Anonim

Cæsaropapisme i østkirken

Cæsaropapismens viktigste eksempel er autoriteten som bysantinsk (østromersk) Keisere hadde over kirken av Konstantinopel og østlig kristendom fra 330-innvielsen av Konstantinopel gjennom det tiende århundre.

I forhold til dette, hva var forholdet mellom den bysantinske keiseren og patriarken av Konstantinopel?

Oppsummer forholdet mellom den bysantinske keiseren og patriarken av Konstantinopel . Begge mennene var veldig mektige. De keiser var kirkens offisielle leder, men den Patriark av Konstantinopel drev kirken selv. De keiser hadde makten til fjern Patriark hvis han ville.

Vet også, hva er en patriark i det bysantinske riket? Kirken ble ledet av patriarken eller biskopen av Konstantinopel , som ble utnevnt eller fjernet av keiseren. Lokale biskoper, som presiderte over større byer og deres omkringliggende territorier og som representerte både kirken og keiseren, hadde betydelig rikdom og makt i sine lokalsamfunn.

Tilsvarende, hvilken makt hadde de bysantinske keiserne?

I Bysantinske riket , keisere hadde makt over kirken, fordi de valgte patriarken. Selv om østortodokse og romersk-katolske er både kristne, de hadde argumenter og til og med kamper mot hverandre.

Hvem var kongen av det bysantinske riket?

Tradisjonelt er linjen av bysantinsk keisere holdes til å begynne med den romerske Keiser Konstantin den store, den første kristne keiser , som gjenoppbygde byen Byzantium som en keiserlig hovedstad, Konstantinopel, og som av de senere keiserne ble sett på som modellherskeren.

Anbefalt: