Hvordan var ariansk kristendom forskjellig fra ortodoksi?
Hvordan var ariansk kristendom forskjellig fra ortodoksi?

Video: Hvordan var ariansk kristendom forskjellig fra ortodoksi?

Video: Hvordan var ariansk kristendom forskjellig fra ortodoksi?
Video: Hvad Er Kristendom 20 - Anden trosartikel 4 - Kristi fornedring 2024, Kan
Anonim

Hvordan var ariansk kristendom forskjellig fra ortodoksi ? Den mente at Jesus ble skapt av Gud Faderen, og ikke var evig med ham. (Arius lærte at Jesus var en mindre, guddommelig skikkelse, som hadde blitt skapt i tide i stedet for å eksistere evig som Gud Faderen.)

På samme måte kan man spørre seg, hva er bibelsk ortodoksi?

ρθοδοξία orthodoxía "rettferdig/riktig mening") er overholdelse av korrekte eller aksepterte trosbekjennelser, spesielt innen religion. I Kristen forstå begrepet betyr "overensstemmende med Kristen tro som representert i den tidlige kirkes trosbekjennelser."

hva er forskjellen mellom arianisme og katolisisme? Hoved forskjell mellom troen på Arianisme og andre viktigste kristne kirkesamfunn er at Arians trodde ikke i Holy Trinity, som er en måte som andre kristne kirker bruker for å forklare Gud. Bare Gud Faderen er virkelig Gud. Han alene er ikke født, og er evig. Han forandrer seg ikke.

Hva trodde arianerne i denne forbindelse?

Arius lærte at Jesus Kristus var guddommelig/hellig og ble sendt til jorden for menneskehetens frelse, men at Jesus Kristus ikke var lik Gud Faderen (uendelig, uropprinnelse) i rang og at Gud Faderen og Guds Sønn ikke var lik Den Hellige Ånd (Gud Faders kraft).

Hva handlet den ariske kontroversen om?

Arisk kontrovers . De Arisk kontrovers var en serie kristne teologiske tvister som oppsto mellom Arius og Athanasius av Alexandria, to kristne teologer fra Alexandria, Egypt. Den viktigste av disse kontroverser gjaldt det vesentlige forholdet mellom Gud Faderen og Gud Sønnen.

Anbefalt: