Hvilke myter er Hestia inne i?
Hvilke myter er Hestia inne i?

Video: Hvilke myter er Hestia inne i?

Video: Hvilke myter er Hestia inne i?
Video: ОЛИМПИЙСКИЕ БОГИ | Гестия, домашняя богиня | Крошечные эпосы 2024, April
Anonim

Hestia, i gresk religion, ildstedets gudinne, datter av Cronus og Rhea , og en av de 12 olympiske gudene. Når gudene Apollo og Poseidon ble friere for hennes hånd sverget hun å forbli en jomfru for alltid, hvorpå Zevs , gudenes konge, tildelte henne æren av å presidere over alle ofre.

Følgelig, hvilke myter er Hestia involvert i?

HESTIA var den jomfruelige gudinnen for ildstedet (både privat og kommunalt) og hjemmet. Som gudinnen for familiens ildsted ledet hun også tilberedning av brød og tilberedning av familiemåltidet. Hestia var også gudinnen for offerflammen og mottok en del av hvert offer til gudene.

Man kan også spørre, hva er gudinnen Hestia kjent for? gresk Gudinne av ildstedet og huslivet. Hestia var gudinne av ildsted, hjem, arkitektur, husholdning, familie og staten. Hun var en av bare tre jomfruer gudinner , ved siden av Athena og Artemis. Asthe gudinne av ildstedet personifiserte hun ilden som brenner i ildstedet til alle hjem i Hellas.

Hvor kan Hestia vanligvis finnes?

Hestia er den greske gudinnen for hjem, ildsted og familie. Hun er vanligvis regnes som en av de tolv olympiske gudene som bor på Olympen.

Hva er Hestias krefter?

Krafter . Hestia var gudinnen for hjertehånds hjem. Å være ildens gudinne, Hestia ble antatt å være ildstedet for Mount Olympus og gudene og gudinnene på Olympus, det var en stor makt som hun brukte.

Anbefalt: