Hva er den katolske definisjonen av åpenbaring?
Hva er den katolske definisjonen av åpenbaring?
Anonim

Konseptet av åpenbaring

Roman katolikk teologer skiller mellom åpenbaring i vid forstand, som midler kunnskap om Gud utledet fra fakta om den naturlige verden og menneskelig eksistens, og åpenbaring i streng formell forstand, som midler Guds ytringer.

Deretter kan man også spørre, hva er guddommelig åpenbaring i den katolske kirke?

Guddommelig åpenbaring , siden det er inneholdt i Guds Ord og i Kristus, inkluderer også den levende tradisjonen eller sensus fidelium, læreverket, sakramentene og katolikk dogme. Fordi katolikk dogme er en del av guddommelig åpenbaring , Kristi frelsende sannheter er uforanderlige.

Dessuten, hva er de to hovedtypene av åpenbaring? Det er to typer åpenbaring:

  • Generell (eller indirekte) åpenbaring – kalt 'generell' eller 'indirekte' fordi den er tilgjengelig for alle.
  • Spesiell (eller direkte) åpenbaring – kalt 'direkte' fordi det er åpenbaring direkte til et individ eller noen ganger en gruppe.

Også for å vite, hva betyr åpenbaring i religion?

I Religion og teologi, åpenbaring er avsløre eller avsløre en eller annen form for sannhet eller kunnskap gjennom kommunikasjon med en guddom eller annen overnaturlig enhet eller enheter.

Hva trodde nicolaitanene?

Blunt mener at nikolaitter enten trodde at budet mot rituell sex var en del av Moseloven (som de var blitt frigjort fra av Jesus Kristus) og det var lovlig for dem, eller at de gikk for langt under kristne "kjærlighetsfester".

Anbefalt: