Anerkjenner den katolske kirke den ortodokse kirken?
Anerkjenner den katolske kirke den ortodokse kirken?

Video: Anerkjenner den katolske kirke den ortodokse kirken?

Video: Anerkjenner den katolske kirke den ortodokse kirken?
Video: Den ortodokse kirken 2024, April
Anonim

Mest ortodokse kirker tillate ekteskap mellom medlemmer av katolsk kirke og ortodokse kirke . Fordi det katolsk kirke respekterer deres feiring av messen som et sant sakrament, samvær med det østlige Ortodokse under "passende omstendigheter og med Kirke autoritet" er både mulig og oppmuntret.

I denne forbindelse, hvordan er den ortodokse kirke forskjellig fra den katolske kirke?

De katolsk kirke og det østlige ortodokse kirke har vært i en tilstand av offisielt splittelse fra hverandre siden øst-vest-skismaet i 1054. De viktigste teologiske forskjellene med katolsk kirke er den pavelige forrang og filioque-klausulen.

Spørsmålet er deretter, delte den ortodokse kirke seg fra den katolske kirke? Karl den Stores kroning gjorde den bysantinske keiseren overflødig, og forholdet mellom øst og vest ble dårligere til en formell dele skjedde i 1054. Den østlige Kirke ble den greske ortodokse kirke ved å kutte alle bånd med Roma og romeren katolsk kirke - fra paven til den hellige romerske keiseren videre nedover.

På denne måten kan en katolikk gå til en ortodoks kirke?

Stort sett ja. Hvis en katolikk er ikke i stand til å komme til en katolikk masse (dvs. i Russland eller en østlig Ortodokse nasjon), de kan delta an Ortodokse guddommelig liturgi og den vil tilfredsstille deres søndags-/helligdagsforpliktelse. Alle Ortodokse sakramenter anses som gyldige av Kirke.

Hva er et gyldig skille mellom den katolske kirke og den østlige ortodokse kirke?

en. bare den katolsk kirke bruker det gamle og det nye testamentet; de østlig ortodokse kirke bruker en distinkt tekst kalt den deuterokanoniske skriften. både bruke det gamle og det nye testamentet; imidlertid østlig ortodokse kirke bruker ekstra skriftsted katolsk kirke gjør ikke.

Anbefalt: