Hvordan fastsettes underholdsbidrag og barnebidrag?
Hvordan fastsettes underholdsbidrag og barnebidrag?

Video: Hvordan fastsettes underholdsbidrag og barnebidrag?

Video: Hvordan fastsettes underholdsbidrag og barnebidrag?
Video: Our Miss Brooks: Business Course / Going Skiing / Overseas Job 2024, Kan
Anonim

barnebidrag er hva hver enkelt skal brukes til. Underholdsbidrag betales til fordel for en ektefelle; barnebidrag betales til fordel for evt barn som følge av ekteskapet. Barnebidrag er designet for å brukes for å møte de grunnleggende behovene til barn.

Spørsmålet er også om barnebidrag vurderes ved fastsettelse av underholdsbidrag?

Barnebidrag Skatteregler forskjellig fra underholdsbidrag , barnebidrag betalinger er ikke fradragsberettiget av forelderen som foretar betalingene. Likeledes barnebidrag teller ikke med i mottakerforelderens skattepliktige bruttoinntekt.

hvordan fastsettes underholdsbeløpet? De beløp bør avgjøres av begge parter. Noen vanlige måter å beregne ektefellebidrag på er å ta opp til 40 % av den betalende ektefellens nettoinntekt (bidrag etter barnet), minus 50 % av beløp av den forsørgede ektefellens nettoinntekt (hvis han eller hun er i arbeid). Ektefellebidrag kan frafalles av mottakende ektefelle.

Av dette, må du betale underholdsbidrag og barnebidrag samtidig?

I motsetning til underholdsbidrag , er det ikke skattefradrag for barnebidrag . Personen som mottar barnebidrag også gjør ikke må betale inntektsskatt for å motta disse pengene. Underholdsbidrag og barnebidrag er vanlige komponenter ved å forberede seg på å skille seg økonomisk fra en ektefelle.

Øker barnebidraget når underholdsbidraget stopper?

Barnebidrag og underholdsbidrag er ganske vanlige problemer i skilsmisse som fortsetter å påvirke partene i årevis, eller til og med tiår, etter at skilsmissen er fullført. Heldigvis finnes det vedtekter som tillater en reduksjon eller oppsigelse av barnebidrag eller underholdsbidrag basert på en persons forhold.

Anbefalt: