Hvordan begynte hinduismen i det gamle India?
Hvordan begynte hinduismen i det gamle India?

Video: Hvordan begynte hinduismen i det gamle India?

Video: Hvordan begynte hinduismen i det gamle India?
Video: Hinduistisk tro på en gud, flere guder og gud i alt og alle 2024, April
Anonim

Den begynte i det gamle India . Hinduisme er forskjellig fra andre store religioner fordi det ikke er noen enkeltstifter. Hinduisme er basert på Vedaene, de hellige tekstene og læren til arierne eldgammel folk som slo seg ned India rundt 1500 f. Kr. Å vite at Gud alltid er med dem gir hinduer stort håp og mot.

På samme måte spør folk, hvordan begynte hinduismen?

De fleste lærde tror Hinduismen startet et sted mellom 2300 f. Kr. og 1500 f. Kr. i Indusdalen, nær dagens Pakistan. Men mange hinduer hevder at deres tro er tidløs og alltid har eksistert. I motsetning til andre religioner, Hinduisme har ingen grunnlegger, men er i stedet en sammensmelting av ulike trosretninger.

I tillegg, hvordan begynte kastesystemet i India? I følge denne teorien er kastesystemet begynte med ankomsten av arierne inn India . Arierne ankom India rundt 1500 f. Kr. De lyshudede arierne ankom India fra Sør-Europa og Nord-Asia. Dravidianerne stammer fra Middelhavet og de var det største samfunnet i India.

Også spurt, hvordan påvirket hinduismen det gamle India?

Under Maurya- og Gupta-imperiene var indisk kultur og levesett var dypt påvirket av Hinduisme . Hinduisme forsterket et strengt sosialt hierarki kalt et kastesystem som gjorde det nesten umulig for folk å bevege seg utenfor deres sosiale stasjon.

Hvem oppfant hinduismen?

J. Laine (1983) er enig med Smith og hans moderne pigones i det Hinduisme var oppfunnet i det nittende århundre, men krediterer oppfinnelse til indianerne i stedet for til britene. Portugisisk i Goa i 1563, men den engelske oversettelsen de gir ser ut til å være gammel.

Anbefalt: