Hvem er Eshu Elegba?
Hvem er Eshu Elegba?

Video: Hvem er Eshu Elegba?

Video: Hvem er Eshu Elegba?
Video: Who Eshu-Elegba Really is in Our Lives 2024, Kan
Anonim

Eshu , også stavet Eschu, også kalt Elegba , luregud fra Yoruba i Nigeria, en i hovedsak beskyttende, velvillig ånd som tjener Ifa, hovedguden, som en budbringer mellom himmel og jord.

På samme måte spør folk hvem er elegba?

I Yoruba-pantheonet, Elegba er en guddom, den guddommelige budbringeren til Olodumare. Elegba er en verge, beskytter og formidler. Gjennom spådom veileder han menneskets skjebne. Disse referansene er hellige lovprisningsnavn eller "oriki" for Eshu-Elegbara.

På samme måte, hvem er elegua kone? Shango er orishaen for maskulinitet, virilitet, krigere, torden og lyn og ild. Han har tre koner , Oya, Oshun og Oba. Han sies å være i stand til å forvandle vanlige gjenstander til noe rent og ettertraktet.

Følgelig, hva er forskjellen mellom elegua og ESHU?

Eleggua er en Orisha som vanligvis blir sett på som Orisha av veiene, innganger, stier. Eleggua har en annen side så å si kalt Eshu . Eshu er mer rampete, kjent for å gi ut straff eller karma, og er lur. Eleggua / Eshu er fremstilt som en gammel mann og noen ganger som et barn.

Hvem er Oshuns datter?

Datter av Oshun . Oshún er en Yoruba orisha, datter av Yemoja, en nigeriansk elvegudinne. Oshún er beskytter av familien og gravide kvinner.

Anbefalt: