Hva indikerer en manifestasjonskode?
Hva indikerer en manifestasjonskode?

Video: Hva indikerer en manifestasjonskode?

Video: Hva indikerer en manifestasjonskode?
Video: Hva er innebyggingskoder? 2024, Kan
Anonim

Manifestasjonskoder Beskriv manifestasjon av en underliggende sykdom, ikke selve sykdommen.

Med tanke på dette, hva er en manifestasjonskode?

EN manifestasjonskode beskriver manifestasjon (Sign eller visning eller avsløring av karakteristiske tegn eller symptomer på en sykdom) på en underliggende sykdom, ikke selve sykdommen, og kan derfor ikke være en hoveddiagnose.

hva brukes i indeksen for å identifisere manifestasjonskoder? Braketter er brukt i det alfabetiske Indeks for å identifisere manifestasjonskoder . Parenteser () er brukt i begge alfabetet Indeks og Tabellliste for å legge ved tilleggsord som kan være tilstede eller fraværende i erklæringen om en sykdom eller prosedyre uten å påvirke kode nummeret den er tildelt.

På samme måte, hva forteller bruk av tilleggskodenotasjon deg?

Sekvenseringsregelen er det samme som etiologi/manifestasjon-paret, bruk tilleggskode ” indikerer at en sekundær kode bør være la til . Hvis en årsakstilstand er kjent, da kode for den tilstanden bør sekvenseres som hoved- eller førstelistediagnose.

Hva er forskjellen mellom etiologi og manifestasjon?

Etiologi ' mot ' Manifestasjon 'Den etiologi 'årsak'-koden er den underliggende sykdommen og må oppføres først, før koden for en relatert manifestasjon . De manifestasjon diagnose er den aktuelle tilstanden forårsaket av den underliggende sykdommen og blir aldri tilordnet som pasientens primærdiagnose.

Anbefalt: