Hva tror den østlige ortodokse kirke?
Hva tror den østlige ortodokse kirke?

Video: Hva tror den østlige ortodokse kirke?

Video: Hva tror den østlige ortodokse kirke?
Video: Prædiken af f. Poul, Ortodoksiens Søndag, 13. marts 2022 2024, September
Anonim

Øst-ortodokse kirke . I hovedsak den ortodokse kirke deler mye med den andre kristne Kirker i tro at Gud åpenbarte seg i Jesus Kristus, og en tro i Kristi inkarnasjon, hans korsfestelse og oppstandelse. De ortodokse kirke skiller seg vesentlig i livsstil og tilbedelse.

Deretter kan man også spørre, hva er den østortodokse kristendommens tro?

østlige ortodokse kristne tro på en enkelt Gud som er både tre og én (treenig); Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, "en i essens og udelt". Den hellige treenighet er tre "uforvirrede" og distinkte guddommelige personer (hypostaser), som deler én guddommelig essens (ousia); uskapt, immateriell og evig.

Videre, hvordan skiller gresk-ortodokse seg fra kristendommen? De Gresk-ortodokse er kristne og en del av kirken som Kristus grunnla. Der er Nei forskjell . Det er en og samme. Begrepet gresk ” pleide å referere til det faktum at historisk sett Ortodokse Kirken var hovedsakelig gresk Snakker (på Byzantiums tid, fortsettelsen av Romerriket).

I tillegg, hva lærer den østlige ortodokse kirken?

Øst-ortodokse teologi er basert på den nikenske-konstantinopolitiske trosbekjennelsen (kjent ganske enkelt som den nikenske trosbekjennelsen). De kirken underviser at det er den ene, hellige, katolske og apostoliske kirke etablert av Jesus Kristus i hans store kommisjon, og at dens biskoper er etterfølgerne til Kristi apostler.

Hvorfor skilte den ortodokse kirke seg fra den katolske kirke?

Karl den Stores kroning gjorde den bysantinske keiseren overflødig, og forholdet mellom øst og vest ble dårligere til en formell dele skjedde i 1054. Den østlige Kirke ble den greske ortodokse kirke ved å kutte alle bånd med Roma og romeren katolsk kirke - fra paven til den hellige romerske keiseren videre nedover.

Anbefalt: