Hvordan påvirker familiefeiden Romeo og Julie?
Hvordan påvirker familiefeiden Romeo og Julie?

Video: Hvordan påvirker familiefeiden Romeo og Julie?

Video: Hvordan påvirker familiefeiden Romeo og Julie?
Video: Romeo and Juliet - Ida Praetorius and Andreas Kaas 2024, April
Anonim

Det åpenbare svaret på dette spørsmålet er at feide mellom Montagues og Capulets forårsaker døden til Romeo og Julie . Noe mindre åpenbart er det at det forårsaker deres kjærlighet, eller i det minste den typen kjærlighet som stykket er kjent for. Montagues og Capulets er to av de ledende familiene i Verona.

Hva er på denne måten årsaken til familiefeiden i Romeo og Julie?

Raskt svar. Capulet-Montague feide er ansvarlig for dødsfallene til Romeo og Julie fordi det hindret deres kjærlighet til hverandre; de velger døden fremfor å bli tvunget fra hverandre. Uten feide , ville de sannsynligvis ikke ha noen hindring for å være sammen.

For det andre, hvilken effekt har Romeo og Julies død på feiden mellom familiene deres? Selv om Romeo og Julies død er ansvarlige for å få slutt på den langvarige konflikten mellom disse to familier , de to elskerne aldri få å nyte å være sammen. Deres død er som et offer som bringer fred mellom Capulets og Montagues.

Bare så, hva er årsaken til feiden mellom Capulets og Montagues?

Startprologen nevner bare at feide mellom Capulets og Montagues stammet fra nag mellom de to familiene. I åpningen av 1. akt ser vi at selv tilstedeværelsen av en Capulet eller a Montague kan øyeblikkelig starte en slåss på grunn av hatet de følte mot hverandre.

Hvordan påvirket Romeo og Julies kjærlighet familiene deres?

For å konkludere, Romeo og Julies handlinger påvirket mange mennesker. Deres kjærlighet og deres tragisk avslutning laget de feide slutt, og gjorde Verona mye tryggere sted å bo. Synd at så mange måtte dø for det. Romeo og Julie , våre rettferdige stjernekrysset elskere, var fra feide familier ; han var en Montague og hun var en Capulet.

Anbefalt: