Hva er den intensjonelle meningen med ord?
Hva er den intensjonelle meningen med ord?

Video: Hva er den intensjonelle meningen med ord?

Video: Hva er den intensjonelle meningen med ord?
Video: SpaceX Starship Stacked and Tested, NASA SLS Rolls to the Pad, Record Falcon 9 landing 2024, April
Anonim

I logikk og matematikk, en intensjonell definisjon gir betydning av et begrep ved å angi nødvendige og tilstrekkelige vilkår for når begrepet skal brukes. Når det gjelder substantiver, tilsvarer dette å spesifisere egenskapene som et objekt må ha for å bli regnet som en referent av begrepet.

Med tanke på dette, hva er den utvidende betydningen av ord?

Utvidelsesdefinisjon . An utvidelsesdefinisjon av et konsept eller begrep formulerer sin betydning ved å spesifisere utvidelsen, det vil si hvert objekt som faller inn under definisjon av konseptet eller begrepet det gjelder.

På samme måte, har alle ord en intensjonell og utvidende betydning? Alle ord har intensjonell betydning og utvidende betydning . De intensjonell betydning av et begrep består av attributtene som er konnotert av begrepet. Riktig svar: Sant 3. Den utvidende betydning av en termin består av medlemmene av klassen betegnet med begrepet.

Også spurt, hva er forskjellen mellom ekstensjonell og intensjonell?

I spenning og utvidelse, i logikk, korrelative ord som indikerer referansen til et begrep eller konsept: " i spenning ” indikerer det interne innholdet i et begrep eller konsept som utgjør dets formelle definisjon; og "utvidelse" indikerer dens anvendelsesområde ved å navngi de spesielle objektene som den betegner.

Hva er et eksempel på Stipulativ definisjon?

På stipulative definisjoner Stipulative definisjoner av eksisterende termer er nyttige for å lage teoretiske argumenter, eller angi spesifikke tilfeller. Til eksempel : Anta at vi sier at å elske noen er å være villig til å dø for den personen. Det leksikalske definisjon i et slikt tilfelle vil sannsynligvis falle et sted i mellom.

Anbefalt: