Hva er meningen med treenig Gud?
Hva er meningen med treenig Gud?

Video: Hva er meningen med treenig Gud?

Video: Hva er meningen med treenig Gud?
Video: Treenig Gud - Filadelfiakirken Oslo 2024, Kan
Anonim

1. En gruppe bestående av tre nært beslektede medlemmer. Også kalt treenighet. 2. Treenighetsteologi I de fleste kristne trosretninger er foreningen av tre guddommelige personer, Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, i en Gud.

På samme måte, hva betyr det at Gud er treenig?

Den kristne treenighetslæren (latin: Trinitas, lit. 'triade', fra latin: trinus "trefoldig") hevder at Gud er en Gud , men tre evigvarende konsubstantielle personer eller hypostaser - Faderen, Sønnen (Jesus Kristus) og Den Hellige Ånd - som "en Gud i tre guddommelige personer".

På samme måte, hva betyr den hellige treenighet? Alternativ tittel: hellig treenighet . Treenighet , i kristen lære, enheten til Far, Sønn og Hellig Ånden som tre personer i en Guddom. Læren om Treenighet regnes for å være en av de sentrale kristne bekreftelsene om Gud.

Deretter kan man også spørre seg, hva er forskjellen mellom Treenighet og Treenighet?

Det er én Gud, som er Fader, Sønn og Hellig Ånd. Andre måter å referere til Treenighet er Treenig Gud og tre-i-en. De Treenighet er en kontroversiell doktrine; mange kristne innrømmer at de ikke forstår det, mens mange flere kristne ikke forstår det, men tror de gjør det.

Hva er Den hellige ånds rolle i treenigheten?

For flertallet av kristne kirkesamfunn er det hellige Ånd , eller hellige Ånd , er den tredje personen i Treenighet : den treenige Gud manifestert som Gud Faderen, Gud Sønnen og Gud hellige Ånd ; hver enhet selv er Gud.

Anbefalt: