Hva er hensikten med opplevelsesmaskinens tankeeksperiment av Nozick?
Hva er hensikten med opplevelsesmaskinens tankeeksperiment av Nozick?

Video: Hva er hensikten med opplevelsesmaskinens tankeeksperiment av Nozick?

Video: Hva er hensikten med opplevelsesmaskinens tankeeksperiment av Nozick?
Video: Libertarianism and Nozick 2024, Kan
Anonim

Nozick introduserte en erfaring maskin tanke eksperiment å støtte ideen om at lykke krever lystbetont opplevelser som er «i kontakt med virkeligheten». I dette tankeeksperiment , kan folk velge å koble til en maskin som induserer utelukkende behagelig opplevelser.

Med tanke på dette, hva er hovedpoenget med Nozicks tankeeksperiment om opplevelsesmaskinen?

Tims svar: Dette er en tankeeksperiment foreslått av filosofen Robert Nozick for å tilbakevise filosofien om etisk hedonisme. Hedonisme antyder at den eneste ting som betyr noe er menneskelig glede , og at det eneste målet bør være å maksimere glede.

På samme måte, hvorfor kan ideen om opplevelsesmaskinen utgjøre en utfordring for hedonisme? De opplevelsesmaskin er ingenting annet enn falsk virkelighet. Dette er et problem for Hedonisme fordi det maskin gir deg ikke kontroll over din egen lykke. De maskin skaper lykke for deg. Hvis du gir opp autonomi, vil du ikke kunne velge noe som helst kanskje gi deg lykke.

På samme måte, hva er opplevelsesmaskinens tankeeksperiment?

De opplevelsesmaskin eller nytelse maskin er en tankeeksperiment fremsatt av filosofen Robert Nozick i sin bok fra 1974 Anarchy, State, and Utopia. Hvis han kan vise at det er noe annet enn nytelse som har verdi og dermed øker vårt velvære, så er hedonismen beseiret.

Hva er det Nozick foreslår er til syvende og sist galt med opplevelsesmaskinen?

I The Opplev maskin ,» han foreslår en hypotetisk situasjon der mennesker har muligheten til å koble til en maskin som ville gi deg noe erfaring du ønsket. Mens du var i den, ville du ikke ha noen anelse om at det som skjedde ikke var ekte. Men Nozick hevder at folk flest ikke ville valgt å koble til maskin.

Anbefalt: