Hvor kom ideen om jihad fra?
Hvor kom ideen om jihad fra?

Video: Hvor kom ideen om jihad fra?

Video: Hvor kom ideen om jihad fra?
Video: Karavan svoimi rukami za 1000€ - bez registratsii i TÜV 2024, Kan
Anonim

Hans Wehr Dictionary of Modern Written Arabic definerer begrepet som "kamp, kamp; jihad , hellig krig (mot de vantro, som en religiøs plikt)". Ikke desto mindre er det er vanligvis brukt i religiøs forstand og dens begynnelse er spores tilbake til Koranen og Muhammeds ord og handlinger.

På samme måte spørs det, hva er den sanne betydningen av jihad?

Jihad . Det bokstavelige betydningen av Jihad er kamp eller innsats, og det betyr mye mer enn hellig krig. Muslimer bruker ordet Jihad for å beskrive tre ulike typer kamp: En troendes indre kamp for å leve ut den muslimske troen så godt som mulig. Hellig krig: kampen for å forsvare islam, med makt om nødvendig.

hva er meningen med jihad ifølge Koranen? Jihad , et vanlig arabisk ord betydning til "strid eller kamp", refereres til i Koranen for å indikere at muslimer må være villige til å anstrenge seg for Guds sak, ved å bruke sin rikdom og seg selv. Det viser til den interne kampen for å bli en bedre muslim, kampen mellom godt og ondt.

Herav, hvem startet jihad-bevegelsen?

Syed Ahmad

Hvorfor er jihad viktig?

De betydning av jihad er forankret i Koranens kommando om å "kjempe eller anstrenge" (ordets bokstavelige betydning jihad ) seg på Guds vei. Koranens lære har vært av vesentlig betydning for muslimsk selvforståelse, fromhet, mobilisering, ekspansjon og forsvar.

Anbefalt: