Hva er et inntrykk ifølge Hume?
Hva er et inntrykk ifølge Hume?

Video: Hva er et inntrykk ifølge Hume?

Video: Hva er et inntrykk ifølge Hume?
Video: David Hume, Enquiry Concerning Understanding | Ideas and Impressions of the Mind | Core Concepts 2024, April
Anonim

Hume trekker et skille mellom inntrykk og tanker eller ideer (for konsekvensens skyld vil vi kun referere til "ideer" herfra). Inntrykk er livlige og levende oppfatninger, mens ideer er hentet fra hukommelsen eller fantasien og er dermed mindre livlige og levende.

I forhold til dette, hva er forskjellen mellom inntrykk og ideer?

Kanskje dette er alt som skiller mellom inntrykk og ideer : inntrykk er bare de oppfatningene som (intuitivt) føles, mens ideer er bare de oppfatningene som er (intuitivt) tenkt.

Spørsmålet er deretter, er Hume en rasjonalist? Hume regnes hovedsakelig som en anti- rasjonalist , nekter muligheten av praktisk grunn, selv om andre filosofer som Christine Korsgaard, Jean Hampton og Elijah Millgram hevder at Hume er ikke så mye av en anti- rasjonalist da han bare er en skeptiker til praktisk fornuft.

Ved siden av dette, hva er et inntrykk i filosofi?

… to typer oppfatning: “ inntrykk " og "ideer." Inntrykk er oppfatninger som sinnet opplever med "mest kraft og vold", og ideer er de "svake bildene" av inntrykk . Hume mente denne forskjellen var så åpenbar at han unnlot å forklare den overhodet; som han indikerte i et sammendrag…

Hvordan argumenterer Hume for at alle våre ideer er kopier av våre inntrykk?

Du kan danne en idé av noe uten å være med det er tilstedeværelse, men du kan ikke ha en inntrykk av noe som ikke er tilstede. hevder Hume at ideer er faktisk kopier av våre inntrykk og at vi kan danne kompleks ideer ved å kombinere enklere ideer.

Anbefalt: