Hvorfor var folkehelsen i middelalderklostre så god?
Hvorfor var folkehelsen i middelalderklostre så god?

Video: Hvorfor var folkehelsen i middelalderklostre så god?

Video: Hvorfor var folkehelsen i middelalderklostre så god?
Video: FNs bærekraftsmål 3: Sikre god helse og fremme livskvalitet for alle 2024, Kan
Anonim

Det var flere grunner til det folkehelse i klostre var så bra . Mest klostre hadde vaskehus som var avgjørende for å holde rent og bidra til å forhindre sykdommer som ble spredt ved berøring eller av lopper, som pesten. Klostre hadde også vanligvis avløp og vannrør. Dette bidro igjen til å stoppe sykdom.

Følgelig, hvorfor var middelalderbyer så usunne?

Middelalderbyer var usunne steder. Folkehelse sto ikke høyt på agendaen for de fleste by råd. Det gjorde byene ikke har kloakksystemer eller forsyninger av ferskvann, og luktet sannsynligvis ganske forferdelig som søppel og menneskelig avfall var kastet ut i gatene. Det er neppe overraskende at sykdommen trivdes inn middelalderbyer.

Man kan også spørre, hva var klostre viktige? Klostre : Klostre ble til betydelige institusjoner i middelalderens Europa. EN kloster var et sted hvor munker bodde: menn som hadde sluttet seg til en religiøs orden og skilt seg fra samfunnet for å vie seg til løfter om fromhet, fattigdom og kyskhet.

På denne måten, hvorfor var klostre viktige i middelalderen?

Klostre var et sted hvor reisende kunne bo under Middelalderen som der var svært få vertshus i løpet av det tid . De hjalp også til med å mate de fattige, ta seg av de syke og ga utdanning til gutter i lokalsamfunnet.

Hvordan var helsen i middelalderen?

Helse i middelalderen - Dårlige levekår Dårlige levekår og dårlig kosthold førte til mange Middelalderens helse problemer både for de rike og de fattige Middelalder mennesker. Anemi var vanlig som revmatisme, leddgikt, tuberkulose og dysenteri (kjent som flux).

Anbefalt: