Hva er historie ifølge forskere?
Hva er historie ifølge forskere?

Video: Hva er historie ifølge forskere?

Video: Hva er historie ifølge forskere?
Video: Hva er forskning? Lang versjon 2024, Kan
Anonim

Historie har blitt definert annerledes av forskjellige lærde . Rapson: " Historie er en sammenhengende beretning om hendelsesforløpet eller fremdriften av ideer.» NCERT: " Historie er den vitenskapelige studien av tidligere hendelser i alle deres aspekter, i livet til en sosial gruppe, i lys av nåværende hendelser.»

Dessuten, hva er historie av forskjellige forskere?

I følge den tidligste definisjonen av Aristoteles, " Historie er en beretning om den uforanderlige fortiden." ii. Ifølge Reniev, historie kan betegnes som en studie som er opptatt av menneskets fortid. a) Burckhardt sa, " Historie er opptegnelsen over hva en aldre finner verdt å merke seg i en annen.

Foruten ovenfor, hva er historie ifølge filosofer? Historie er studiet av fortiden i alle dens former. Filosofi av historie undersøker det teoretiske grunnlaget for praksis, anvendelse og sosiale konsekvenser av historie og historieskriving. Det ligner på andre områdestudier – som f.eks filosofi av vitenskap eller filosofi religion – i to henseender.

Følgelig, hva er historie ifølge noen forfattere?

Historie er studiet av menneskets fortid slik den er beskrevet i skriftlige dokumenter etterlatt av mennesker. Fortiden, med alle sine kompliserte valg og hendelser, deltakere døde og historie fortalt, er det allmennheten oppfatter som det uforanderlige grunnfjellet som historikere og arkeologer står på.

Hva er historie etter?

Historie er studiet av fortiden – spesifikt menneskene, samfunnene, hendelsene og problemene fra fortiden – og våre forsøk på å forstå dem. Det er en streben som er felles for alle menneskelige samfunn. Historie lærer oss hva det vil si å være menneske, og fremhever menneskehetens store prestasjoner og katastrofale feil.

Anbefalt: