Hva tror den syvendedags adventistmenighet?
Hva tror den syvendedags adventistmenighet?

Video: Hva tror den syvendedags adventistmenighet?

Video: Hva tror den syvendedags adventistmenighet?
Video: Tor Tjeransen - Derfor er jeg en syvendedags adventist 2024, Kan
Anonim

Teologien til Syvende - dag adventistkirken ligner den fra protestantisk kristendom, og kombinerer elementer fra lutherske, wesleyansk-arminske og anabaptistiske grener av protestantismen. Adventistene tror i Skriftens ufeilbarlighet og lære bort at frelse kommer av nåde ved tro på Jesus Kristus.

Foruten dette, hvordan er syvendedags adventist forskjellig fra kristendommen?

Syvende - dagsadventister er forskjellige i bare fire områder av tro fra mainstream Trinitarian Kristen kirkesamfunn. Dette er sabbaten dag , læren om den himmelske helligdom, statusen til skriftene til Ellen White, og deres lære om det annet komme og årtusenet.

feirer syvendedagsadventister bursdagene sine? De feire bursdager , jul, høsttakkefest osv. De gjøre holde det hellig fra fredag solnedgang til lørdag solnedgang. De er ikke alle vegetarianere på noen måte, men mange er av helsemessige årsaker. (Den gjennomsnittlige Adventist lever minst 7 år lenger enn den vanlige befolkningen pga deres helsepraksis.

Vet også, hvorfor spiser ikke syvendedagsadventister kjøtt?

Den lærer at det å være sunn hjelper oss til å ta gode avgjørelser, forstå Guds Ord, være produktive i Guds tjeneste og ellers ære Gud med våre kropper som templer. Adventister WHO Spis kjøtt typisk ikke spis kjøtt fra griser, visse fisker og andre dyr som Bibelen omtaler som urene.

Er syvendedagsadventist det samme som Jehovas vitner?

De Jehovas vitner har et veldig sterkt og noen ganger kontroversielt dogme, spesielt med hensyn til deres tro på blodoverføringer og høytider, mens Syvende - dagsadventister ikke og legg stor vekt på helse og tilgang til medisinsk behandling.

Anbefalt: