Er karma en del av hinduismen?
Er karma en del av hinduismen?

Video: Er karma en del av hinduismen?

Video: Er karma en del av hinduismen?
Video: Buddha and Ashoka: Crash Course World History #6 2024, Kan
Anonim

Karma , et sanskritord som grovt oversettes til "handling", er et kjernebegrep i noen østlige religioner, inkludert Hinduisme og buddhismen. Viktigere, karma er pakket opp med begrepet reinkarnasjon eller gjenfødelse, der en person blir født i en ny menneskelig (eller ikke-menneskelig) kropp etter døden.

Med tanke på dette, hva er karma ifølge hinduismen?

Karma er et konsept av hinduisme som forklarer kausalitet gjennom et system der gunstige effekter er avledet fra tidligere gunstige handlinger og skadelige effekter fra tidligere skadelige handlinger, og skaper et system av handlinger og reaksjoner gjennom en sjels (Atmans) reinkarnerte liv som danner en syklus av gjenfødelse.

På samme måte, hvordan får du god karma i hinduismen? Hvordan tiltrekke god karma

  1. Trinn 1: Elsk og tilgi deg selv. De fleste finner på et eller annet tidspunkt å kjempe mot lav selvtillit, selvbebreidelse og selvtillit.
  2. Trinn 2: Elsk og tilgi andre. Å holde nag holder deg tilbake.
  3. Trinn 3: Øv på vennlighet og medfølelse.
  4. Trinn 4: Reflekter.
  5. Trinn 5: Øv.

Vet også, hva er forskjellen mellom karma i buddhisme og hinduisme?

Karma betyr rett og slett handling. Både Hinduisme og buddhisme enig på dette punktet. De forskjell oppstår pga buddhisme aksepterer ikke Isvara skaperen Gud og de ser Karma som en lov som fungerer automatisk. I følge Hinduisme Isvara deler ut fruktene av Karma og det er ingenting automatisk Karma.

Hva er teorien om karma?

Når det gjelder åndelig utvikling, Karma handler om alt det en person har gjort, gjør og vil gjøre. Karma handler ikke om straff eller belønning. Det gjør en person ansvarlig for sitt eget liv, og hvordan de behandler andre mennesker. « Teori om karma er en stor tro på hinduisme, ayyavazhi, sikhisme, buddhisme og jainisme.

Anbefalt: